愛知県に数軒ある。とんこつスープと魚介スープのWスープを使用したタコ焼きです。(配合は企業秘密なので秘密です。) 

 

ベースのソース5種類、自家製マヨネーズ7種類、トッピングは選び放題で5種類あります。(各550円)

 

 タコ焼き以外に大磯屋さんのモチモチの麺を使用した焼きそばも販売しています。(各550円) 

 

「タコ焼きがなかなか丸く焼けないよ~」という人の為に、許可をいただいて焼いている動画を投稿させていただきました。

 

詳しい焼き方動画はコチラ

 

テキヤさんが焼いてるのを見てるのが好きビックリマークという人や、丸く焼けないで困っている人は是非、動画を見てください。

 

Twitterとんタコ:https://twitter.com/tontaco24 

 

とんタコホームページ:http://www.tontako.com/index.html 

(ホームページでは以前の価格500円になっていますが。消費税増税後の現在は550円になっています。近日、リニューアルするそうです。)

 

 “Takoyaki” is another causal Japanese food, often eaten as snacks. It is a kind of fried dumpling made of a wheat flour base batter. 

 

The word “Takoyaki” literally means ‘fried/grilled octopus’. It is typically filled with minced octopus, scallions, “Beni-Shoga” (pickled ginger), ). 

 

“Takoyaki” is cooked using a special “Takoyaki” pan, which is an iron griddle having a half spherical molds. When served, “Takoyaki” is commonly topped with “Takoyaki” sauce, similar to Worcester sauce, and then with other toppings such as “Katsuobushi” (dried bonito flakes), “Aonori” (dried green seaweed), and Japanese Mayonnaise, especially popular in the recent years.

 

 “Takoyaki” is available at specialty restaurants, but also from street vendors at festivals and special events all over the Japan.