驚くほどふっくら!スーパーの鰻の蒲焼をふんわり美味しくする方法

 

スーパーの鰻の蒲焼をふんわり美味しくする方法です。 

 

お湯で洗った後に水分をふき取らず、酒を多めに使うことにより、より蒸し焼きに近い状態にしています。 

 

色んな方法をやってみましたが、今の所、個人的にはこの方法が一番簡単で美味しいと思います。 

 

先日、スーパーで売っている中国産の鰻蒲焼でも酒多めでやってみましたが、ふっくらおいしくできましたグッド!

 

良かったら試してみて下さい(´▽`)ノ

 

詳しい作り方は動画にてコチラ

 

 ”Unadon” is a dish that the eel is sliced open, brushed with a salty sweet sauce, broiled and finally served on a hot cooked rice. Usually, una don is served in a bowl , and una jyu is served in a square box.Generally, una jyu is served with more eels and the quality of eels is often better. Eel is said to be a stamina-giving food.We have a custom of eating eel on a hot day in the summer to gain energy in Japan.

 

 

 

 

 

 

 

 

次の土用の丑の日は8月2日です。